کد خبر 423499
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۳

مدیر کل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهادکشاورزی گفت: موجودی خرمای کشور برای ماه مبارک رمضان حدود ۱۹۵ هزارتن است و کمبودی در این زمینه وجود ندارد.

 به گزارش مشرق، ابوالقاسم حسن‌پور مدیر کل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهادکشاورزی میزان موجودی خرمای کشور برای ماه مبارک رمضان را کافی دانست و افزود: حدود ۱۹۵ هزار تن خرما در انبارها موجود است و نیاز کشور نیز بیش از این نیست.

این مقام مسئول با اشاره به جمعیت ۸۰ میلیون نفری و موجودی ۲ میلیون کیلوگرم خرما در کشور، اضافه کرد:  در ماه مبارک مبارک رمضان به ازای هر ایرانی ۲.۵ کیلوگرم خرما در کشور وجود دارد، ضمن اینکه همه ۸۰ میلیون نفر جمعیت کشور مصرف کننده این میوه در ماه مبارک نیستند.

حسن پور با تاکید بر اینکه هیچ کمبودی در زمینه خرما در کشور نیست، اظهارامیدواری کرد: تغییر قیمتی در این محصول ایجاد نشود، ضمن اینکه  مسئولان مربوطه باید قیمت‌ها را کنترل کنند.

وی، سطح زیر کشت تولید خرما در کشور را حدود ۲۳۲ هزار هکتار عنوان کرد و اظهارداشت: سطح باغات بارور حدود ۲۰۰ هزار هکتار است و سالیانه حدود یک میلیون و ۱۴۰ هزار تن خرما در کشور تولید می‌شود.

ایران دومین تولید کننده خرمای جهان

حسن‌پور، کشورهای ایران، عربستان، مصر، عراق و الجزایر را تولیدکنندگان عمده خرمای جهان معرفی کرد و افزود: ایران از لحاظ سطح زیر کشت رتبه نخست جهان را دارد اما از لحاظ تولید مصر با یک میلیون و ۴۷۰ هزار تن تولید، در رتبه اول قرار دارد و در این زمینه رتبه دوم متعلق به ایران است.

این مقام مسئول در وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه ارقام متقاوت خرما در کشور تولید می‌شود، اضافه کرد: ارقام کبکاب، برحی، مضافتی، زاهدی، شاهانی، پیارم و استعمران ارقام مهم و تجاری هستند که در کشور تولید می‌شوند و بیشترین سطح زیر کشت را دارند.

حسن‌پور در پاسخ به این پرسش که بیشترین سطح زیرکشت خرما در کشور مربوط به کدام استان است؟ از استان‌های سیستان و بلوچستان، منطقه جنوب کرمان، خوزستان، بوشهر، فارس، هرمزگان، کرمان، یزد، خراسان جنوبی، کرمانشاه، اصفهان، ایلام و بخشی از کهگیلویه و بویر احمد به عنوان تولیدکننده خرما در کشور یاد کرد و افزود: بیشترین سطح زیرکشت خرما به ترتیب مربوط به استان‌های سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، بوشهر، هرمزگان و فارس است همچنین بیشترین میزان تولید متعلق به جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، بوشهر و فارس است.

تولید یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن خرما در سال‌جاری

مدیر کل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهادکشاورزی در مورد پیش‌بینی‌های انجام شده در زمینه میزان تولید خرما در سال‌جاری گفت: براساس پیش‌بینی‌های انجام شده، حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن تا یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن خرما در کشور تولید خواهد شد که این میزان تولید نسبت به سال قبل افزایش دارد.

حسن‌پور، ارزش غذایی و دارویی خرما را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: مصرف خرما در کشور محدود و بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن است که باید این میزان را افزایش داد.

وی با بیان اینکه این میوه از اردیبهشت‌ تا شهریورماه در معرض نور خورشید است، افزود: به همین خاطر خرما انرژی بسیار زیادی را از خورشید دریافت می‌کند و در بدنه این میوه مواد ضد سرطان، ضد پیری و ضد بیماری به مقادیر فراوانی تشکیل می‌شود.

حسن‌پور، دلیل آرام بودن مردم ساکن در مناطق جنوبی کشور را بالا بودن مصرف خرما در میان آنها عنوان کرد و گفت: این میوه به دلیل جذب زهرهای بدن سبب آرامش انسان می‌شود.  

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس